Prepaid vertaald van het Engels naar het Nederlands is “vooraf betaald”. Dat betekent dat u niet achteraf moet betalen voor belminuten of sms’jes. Van tevoren koopt u beltegoed dat u kunt gebruiken om mee te bellen. U kunt bijvoorbeeld voor €20,- beltegoed kopen waarna u voor dit bedrag kunt bellen. Kost bellen met de prepaid kaart 25 eurocent per minuut dan kunt u in totaal 80 minuten bellen voor het beltegoed dat u hebt gekocht. Als het beltegoed op is kunt u niet meer bellen, alleen in noodgevallen naar 112.

Zonder abonnement
Als u prepaid belt dan zit u niet aan een abonnement vast. Het voordeel hiervan is dat u geen vaste lasten hebt voor bellen. De kosten van een belminuut wordt van het beschikbare beltegoed afgeschreven. U weet dan exact hoeveel u hebt opgebeld en hoeveel beltegoed u nog over hebt. Vooral als u snel het overzicht kwijt raakt hoeveel u gebeld hebt is het verstandig om te kiezen voor een prepaid kaart. U komt dan niet in de problemen doordat u te veel belt buiten het abonnement.

Kosten prepaid bellen
De kosten van het bellen verschilt per provider. Normaal gesproken wordt er een starttarief berekent voor het starten van een gesprek en hiernaast zijn er gesprekskosten. De gesprekskosten worden per minuut afgeschreven. De kosten kunnen verschillen naar gelang het moment van de dag dat u belt. De prepaid kaart kan werken met piek en daluren waardoor de kosten kunnen verschillen. Let er dus goed op welke voorwaarden er gepaard gaan met de prepaid kaart.