Apple zou volgens diverse bronnen kampen met productieproblemen. Die problemen hebben volgens het doorgaans betrouwbare Reuters te maken met de productie van de nieuwe iPhone 6. De productie van de iPhone 6 zou zelfs tijdelijk door Apple zijn gestaakt.

De iPhone 6 zal nog dunner moeten zijn dan zijn voorgangers en om die reden heeft Apple ervoor gekozen om de laag onder het beeldscherm uit slechts één laag te maken. Na de eerste productie bleek echter dat het scherm niet fel genoeg was. Op het laatste moment werd daarom door Apple besloten om toch voor twee lagen onder het beeldscherm te gaan.

Het verhaal van Reuters wordt door Japan Display en twee Taiwanese producenten van iPhone onderdelen bevestigd. Volgens de leveranciers zou er deze maand een grote klant binnenkomen maar door onbekende reden werd deze order echter vertraagd. Dit lijkt het gevolg te zijn van het stilleggen van de productie van de iPhone 6.

De iPhone 6 zou volgens de laatste geruchten door Apple op 9 september 2014 worden aangekondigd, vanaf 19 september zou deze verkrijgbaar moeten zijn. Het is nog niet bekend wat de nieuwe iPhone 6 met abonnement gaat kosten.