Als het beltegoed op is dan moet het worden opgewaardeerd. Anders dan bij een abonnement bepaalt u zelf hoeveel u wilt besteden aan het beltegoed. Aan de andere kant kunt u ook niet meer bellen als het beltegoed op is. Als u het beltegoed wilt opwaarderen dan is dit op meerdere manieren mogelijk.

Opwaarderen op website provider
Het is hedendaags mogelijk om simpel en eenvoudig via de website van een provider het beltegoed op te waarderen. Het kost weinig tijd en het voordeel is dat u er niet de deur voor uit hoeft. Op de website staat een uitleg hoe het werkt en wat het kost. Hoeveel u opwaardeerd kunt u zelf bepalen. U kunt op meerdere manieren betalen, waaronder via de bank en iDeal.

Opwaarderen via de beltegoedkaart
Het opwaarderen via een beltegoedkaart is de meest gebruikte manier om op te waarderen. De beltegoedkaart is verkrijgbaar bij allerlei soorten detailhandel zaken zoals telefoonzaken, postkantren en tankstations. U kunt kiezen uit verschillende bedragen maar dit verschilt per provider. Kies wel de juiste kaart die past bij de provider van uw prepaid kaart. Als u de beltegoedkaart hebt gekocht dan kunt u de code gebruiken die staat vermeld op de kaart. U belt het nummer om op te waarden en toetst de code in.