Waarvoor moet ik kiezen? Een goedkope prepaid simkaart of toch maar een sim only abonnement? In dit artikel gaan we dieper in op dit dilemma. Hierbij worden de twee abonnementsvormen vergeleken op zaken als: bereikbaarheid, gemak en prijs .

Een goedkope prepaid simkaart?

Is dit echt wel zo goedkoop? Een prepaid simkaart is in de aanschaf erg goedkoop. Dit is ook de reden dat prepaid kaarten vaak als goedkoop worden gezien. Hierbij komt dat als je bijvoorbeeld een simkaart koopt van €5,- je er vaak van de telecomprovider nog een bepaald bedrag als ‘gratis’ beltegoed bij krijgt. Dit bedrag verschilt tussen de providers en varieert tussen de €7,50 en €20,-. Na de aanschafkosten gaat het natuurlijk om de kosten die je kwijt bent bij het bellen, sms’en en het mobiel internetten. Deze kosten verschillen erg per provider, maar de goedkoopste hierin zijn Simyo en HollandsNieuwe. Bij deze providers betaal je maar 10 cent voor het bellen en sms’en en kan je een internetbundel aanschaffen per dag of per maand. De goedkoopste internetbundel kan je al kopen voor maar €1,-. Voor dit bedrag heb je dan een dag toegang tot 20MB aan mobiel internet.

Als een prepaid zo goedkoop is, waarom dan toch kiezen voor een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is een geheel andere ‘abonnementsvorm’. Bij een prepaid simkaart dien je hem als je beltegoed op is, deze weer op te laden door beltegoed te kopen bij je mobiele telefoonprovider. Een sim only abonnement werkt in principe het zelfde als een standaard mobiel telefoonabonnement. Je sluit hierbij een bundel af in de richting van wat jij denkt te gebruiken de komende maand en de kosten hiervan betaal je achteraf door middel van een automatische incasso of bankoverschrijving. Een heel andere benadering dus! Een sim only abonnement heeft dan ook een aantal voordelen ten opzichte van prepaid kaarten. Zo ben je met een sim only altijd in de mogelijkheid om te bellen, sms’en en te internetten. Je hebt namelijk gewoon een abonnement dat ervoor zorgt dat je het factuur gewoon achteraf kan betalen. Kortom: een abonnement zorgt voor meer zekerheid, maar in alle waarschijnlijkheid ook voor hogere maandelijkse kosten. Het is maar net waar je voorkeur ligt! Op de websites waar naar gelinkt wordt in dit artikel vind je diverse vergelijkingsschema’s waarmee je de goedkoopste oplossing voor jou kan vinden.