Google heeft in 2015 voor het eerst de beste Android-smartphone van het jaar gemaakt. Het gaat om de Nexus 6P. Alle Nexus smartphones en tablets worden in samenwerking met Google gemaakt, de toestellen draaien op Android. In tegenstelling tot vorige Nexus-toestellen is de Nexus 6P vrijwel perfect. Het toestel is in samenwerking met het Chinese Huawei gemaakt.

Het toestel is vervaardigd uit aluminium met een glazen uitstulping aan de bovenzijde. Hier bevinden zich de camera lens, flitser, nfc-chip en antenne. Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een vingerafdrukscanner die snel op aanrakingen reageert. Het beeldscherm is een 5,7-inch beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en is enorm scherp. Aan de voorzijde bevinden zich ook de stereospeakers. Het toestel is voorzien van een Snapdragon 810-chip en octacore-processor met 3GB aan opslagruimte. Android verloopt hierdoor erg soepel. De software werkt erg soepel en dit merk je ook aan de accuduur. Het toestel is voorzien van een 3450 mAh-accu die de Nexus 6P genoeg energie geeft om de dag door te komen. Aan de onderkant van de Nexus 6P bevindt zich de usb-c-poort waar het toestel mee kan worden opgeladen. Ook is de Nexus 6P voorzien van een uitstekende camera, het gaat om een 12,3 megapixel camera die prachtige foto’s schiet. Bij het schieten van een foto wordt er automatisch een HDR-variant aangemaakt. Hierbij worden er drie foto’s geschoten waarvan de beste delen tot één foto worden gecombineerd. De Nexus 6P draait standaard op Android 6.0 Marshmallow. Deze software biedt een aantal nieuwe functies en werkt overzichtelijk.

Vanwege bovenstaande specificaties is de Nexus 6P de beste Android smartphone van 2015. Het toestel van Huawei in samenwerking met google scoort op ieder punt een dikke voldoende. De Nexus 6P wordt aangeboden vanaf 649 euro voor het 32GB model.

Bron: https://www.smartphoneclub.com/nieuws/