Als we kijken naar het ontstaan van de prepaid simkaart kunnen we direct kijken naar de eerste mobiele telefoon. Voor deze telefoon waren er nog geen mobiele telefoonabonnementen, maar kon er alleen maar gebeld worden via een prepaid kaart zo groot als een identiteitsbewijs van nu. Ondanks dat er sinds die tijd erg veel veranderd is in de mobiele telefonie bestaat de simpele prepaid kaart nog steeds en wint deze in de laatste jaren weer iets aan populariteit ten opzichte van mobiele telefoonabonnementen.

Wat is het voordeel van een prepaid sim only?

Een losse simkaart of te wel een prepaid sim is een kaart waarmee je vrijwel nooit ergens aan vast zit. Je kunt de kaart zelf opladen wanneer gewenst en hierdoor zul je dus nooit meer betalen dan dat je van te voren voor ogen had. Het nadeel hiervan is is dat je soms even niet kunt bellen, sms’en en kunt internetten. Dat kan soms best vervelend zijn. Toch is dit tegenwoordig minder erg, want via een kleine handeling via internet of sms kun je het beltegoed snel weer opwaarderen waardoor je, als er echt nood is, toch vrijwel direct weer kunt bellen. Hiernaast is de prijs van bellen met prepaid een stuk lager geworden in vergelijking met het verleden. Voor de tarieven kunt u op deze website kijken.

Voor wie is prepaid de ideale oplosing?

De sim only prepaid is voor meerdere doelgroepen interessant en kan hierdoor als ideale oplossing worden gezien. Ten eerste is deze interessant voor mensen die niet zoveel gebruik maken van hun mobieltje en meer gebeld worden dan dat zij mensen bellen. Er zijn namelijk geen maandelijkse kosten mee gemoeid en zo voorkom je dat je ergens voor betaald zonder dat je hier gebruik van maakt. Ten tweede is deze vorm erg handig voor het gebruik van kinderen. Je kunt ze hiermee een bepaald bedrag mee geven, zodat ze niet continu blijven bellen. Dit scheelt natuurlijk ook zeker weer een bepaald bedrag per maand.